Dubbeljackpot = ny bil?

I ett tidigare inlägg skrev vi om vinster och bostadsköp, något som är sammanlänkat för många. Ja vad skulle man egentligen göra med en dubbel jackpot? Dagdrömmen som de flesta nätspelande gamers och traventusiaster tänker på när de vaknar om mornarna och lägger sig om kvällarna.

I Sydsvenskan kan vi läsa om en när en ensam V75-vinnare vann 67 miljoner kronor, en helt ny rekordvinst på trav som delades ut efter sju rätt på Axevallatravet i Stockholm:

Den vinnande kupongen hade en insats på över 1 000 kronor och innehöll en rad med sju rätt som gav 63 077 727 kronor. Dessutom 26 sexor (115 316 kronor styck) och 273 rader med fem rätt (4 530 kronor). – Sydsvenskan

Ja vad kan man egentligen göra med så mycket pengar, så många hundralappar och enkronor. När det gäller bostadsköp har man ju det kirrat på en gång med den storsumman, en lägenhet i New York skulle till och med vara en möjlighet, eller varför inte i soliga Rom eller spännande Tokyo. Världen blir nog i stort sett ditt ostron när du vunnit så pass mycket pengar.

En ny bil?

billackEn del kanske skulle köpa en spritt ny bil, kanske ett vrålåk i likhet med sådana bilar som James Bond kör genom vindlande gator eller kanske en lyxig Bentley eller sportig Porsche. Valen är många. En del skulle kanske investera pengarna i fonder och aktier, hoppas på en rejäl tillväxt och starta ett investmentbolag, men då gäller det förmodligen att ha en näsa för affärer, något som verkligen inte alla har. Sedan skulle nog de flesta göra lite allt möjligt av det som är nämnt ovan, men kanske börja med att ta en lång semester.