BOS antar etisk plattform

Det händer och sker en hel del på spelmarknaden just nu, lotterilagen ersätts av en ny spellag och Lotteriinspektionen förvandlas till Spelinspektionen. Likaså har de olika branschorganisationerna om spel ändrat riktning och blivit mer seriösa än aldrig förr i sitt sätt att driva sina verksamheter – och ett tydligt exempel på detta är BOS, Branschorganisationen för onlinespel, som nyligen gått ut med att de antagit en ny etisk plattform.

På svenska spelmarknaden är det en rad förändringar på gång, till exempel får vi från och med den 1 januari 2019 en helt ny lag om spel och en ny tillsynsmyndighet samtidigt som spelmarknaden öppnar upp för friare konkurrens. Spelmonopolet är alltså på väg att falla och vill man följa med från utredning till implementering är tipset att besöka sajten Mult som bevakar just den svenska spelmarknaden och håller koll på de allra senaste händelserna. Visste du till exempel att BOS, Branschorganisationen för onlinespel, antagit en ny etisk plattform som alla deras medlemmar måste följa? Det presenterades bland annat i ett pressmeddelande där man även passade på att ge sig själva en klapp på axeln med kommentaren om att man är stolta över säkerheten i deras spel som inte tillåter varken kontanter eller anonymt spelande.

Detta innebär den etiska plattformen

Den nya etiska plattform som BOS antagit syftar främst till att reglera sina medlemsbolags ansvar i olika former av spelfrågor. Spelansvaret kort och gott. Enligt The Gambler Magazine handlar det hela om att skapa en gemensam standard för hur medlemsbolagen ska hantera frågor såsom hur spelprodukterna ska utformas som erbjuds till spelarna, hur man erbjuder spelarna att spela på produkterna och hur själva spelmiljön är utformad med mera. Och är man medlem i BOS så åtar man sig att följa alla riktlinjer och etiska vägar som organisationen sätter upp, vilket innebär att den här nya plattformens punkter (totalt 16 rubriker består den av) har en medföljande efterlevnadsskyldighet – ett sätt att skapa en sundare, tryggare och strömlinjeformad spelmarknad oavsett vilket casino man väljer att spela på kort sagt.